Intro

This is the private website of Andreas M. Lazaris, MD. Andreas M. Lazaris is a Vascular and Endovascular Surgeon practising in Athens, Greece. In this website you will find information regarding vascular and endovascular surgery.

Stay tunned!

ΕΡΓΑΣΙΑ

Ο Ανδρέας Μ. Λάζαρης ασκεί ολόκληρο σχεδόν το φάσμα της ανοικτής και της ενδοαυλικής αγγειοχειρουργικής. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα:

 • Περιφερική αρτηριακή νόσος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις περιφερικές παρακάμψεις στον άκρο πόδα για τη διάσωση μελών με βαριά ισχαιμία και γάγγραινα, κυρίως σε ασθενείς πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη (διαβητικό πόδι). Σημαντικό μέρος του έργου του αφορά επανεπεμβάσεις μετά από αποτυχημένες προσπάθειες επαναιμάτωσης (ενδαγγειακές ή ανοικτές).
 • Ανευρυσματική νόσος αορτής, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αντιμετώπιση υπερνεφρικών και θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων καθώς και απώτερων επιπλοκών μετά από παλαιά αντιμετώπιση, όπως λοιμώξεις αορτικών μοσχευμάτων και παρα-αναστομωτικά ανευρύσματα.
 • Καρωτιδική νόσος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην επείγουσα χειρουργική αντιμετώπιση ασθενών με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, καθώς και στην αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων όπως ο όγκος καρωτιδικού σωματίου.
 • Σύνδρομο θωρακικής εξόδου,  συχνά σε νέους ασθενείς με θρόμβωση μασχαλιαίας φλέβας (Σύνδρομο Paget Schrotter), ή ισχαιμία ή νευρολογική σημειολογία άνω άκρου ή σε ασθενείς με υπεράριθμη αυχενική πλευρά, με αφαίρεση της πρώτης πλευράς ή/και της υπεράριθμης αυχενικής πλευράς.
 • Φλεβικές παθήσεις, με όλες τις μεθόδους ελάχιστου χειρουργικού τραύματος (Laser / Radiofrequency ablation, σκληροθεραπεία, pin-stripping, μικροφλεβεκτομές).
 • Αγγειακή πρόσβαση σε νεφροπαθείς, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αντιμετώπιση επιπλοκών (σύνδρομο αρτηριακής υποκλοπής, λοιμώξεις μοσχευμάτων, ψευδοανευρύσματα) καθώς και στη διενέργεια ασυνήθων προσπελάσεων.

Εκτός από το  ΠΓΝ "Αττικόν",  βλέπει ασθενείς και στο ιδιωτικό του ιατρείο επί της Λεωφόρου Κηφισίας 72 στην Αθήνα. Χειρουργεί στο ΠΓΝ "Αττικόν", και ιδιωτικά στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο στο κέντρο της Αθήνας.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ανδρέας Μ. Λάζαρης είναι Αγγειοχειρουργός στην Αθήνα. Είναι Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με έδρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο "Αττικόν".

Τέλειωσε την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ από όπου έλαβε και τον τίτλο του Διδάκτορα. Είναι ειδικός Αγγειοχειρουργός από το 2002. Το 2004 απέκτησε μετά από εξετάσεις την πιστοποίιηση διενέργειας Αγγειακών Υπερήχων από την Ελληνική Πολιτεία. Το 2009 απέκτησε μετά από εξετάσεις τον τίτλο του μέλους της Ευρωπαικής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής (Fellow of the European Boards of Vascular and Endovascular Surgery, FEBVS) και το 2016 εξελέγη μέλος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (Fellow of the American College of Surgeons, FACS). Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργιικής, και της Ελληνικής Φλεβολογικής Εταιρείας. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας καθώς και του Γενικού Ιατρικού Συμβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UK General Medical Council, GMC reference no: 6044202).

Από το 2002 μέχρι το 2004 εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκεκριμένα, από το 2002 ως στο 2003 εργάστηκε ως Specialist Registrar (LAS) στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Leicester Royal Infirmary στο Leicester, και από το 2003 ως το 2004 ως Senior Research Fellow (Senior Registrar Level) στην Αγγειοχειρουργική Μονάδα του νοσοκομείου St. Mary's Hospital στο Λονδίνο.

Από το 2005, είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, περνώντας από όλες τις βαθμίδες της ακαδημαϊκής εξέλιξης, από το επίπεδο του Λέκτορα (2005) μέχρι και του Τακτικού Καθηγητή (2021). Συμμετέχει επίσης ως διδάσκοντας σε 4 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, του Ιατρικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Η επιστημονική του και συγγραφική του δραστηριότητα περιλαμβάνει συμμετοχή στη συγγραφή  περισσότερων από 100 δημοσιεύσεων σε διάφορα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, περισσότερων από 10 κεφαλαίων σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά βιβλία. και περισσότερων από 150 επιστημονικών ανακοινώσεων σε διάφορα διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε περισσότερες από 120 στρογγύλες τράπεζες ή εκπαιδευτικές διαλέξεις και ως ερευνητής σε περισσότερα από 10 επιστημονικά πρωτόκολλα, συμπεριλαμβανομένων και τυχαιοποιημένων μελετών (randomized controlled trials).

Detailed CV - greek (last update 12/3/2016)

 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Το ιατρείο του Ανδρέα Λάζαρη βρίσκεται επί της Λ. Κηφισίας 72 στην Αθήνα, και είναι ανοικτό κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, μεταξύ 6 και 8.30 το βράδυ και Σάββατο πρωί 11 με 2 το μεσημέρι. Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού:

 • Τηλεφωνικά, στο 210 6997837.
 • Διαδικτυακά, χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα.

 

Elements

Text

This is bold and this is strong. This is italic and this is emphasized. This is superscript text and this is subscript text. This is underlined and this is code: for (;;) { ... }. Finally, this is a link.


Heading Level 2

Heading Level 3

Heading Level 4

Heading Level 5
Heading Level 6

Blockquote

Fringilla nisl. Donec accumsan interdum nisi, quis tincidunt felis sagittis eget tempus euismod. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus vestibulum. Blandit adipiscing eu felis iaculis volutpat ac adipiscing accumsan faucibus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus lorem ipsum dolor sit amet nullam adipiscing eu felis.

Preformatted

i = 0;

while (!deck.isInOrder()) {
  print 'Iteration ' + i;
  deck.shuffle();
  i++;
}

print 'It took ' + i + ' iterations to sort the deck.';

Lists

Unordered

 • Dolor pulvinar etiam.
 • Sagittis adipiscing.
 • Felis enim feugiat.

Alternate

 • Dolor pulvinar etiam.
 • Sagittis adipiscing.
 • Felis enim feugiat.

Ordered

 1. Dolor pulvinar etiam.
 2. Etiam vel felis viverra.
 3. Felis enim feugiat.
 4. Dolor pulvinar etiam.
 5. Etiam vel felis lorem.
 6. Felis enim et feugiat.

Icons

Actions

Table

Default

Name Description Price
Item One Ante turpis integer aliquet porttitor. 29.99
Item Two Vis ac commodo adipiscing arcu aliquet. 19.99
Item Three Morbi faucibus arcu accumsan lorem. 29.99
Item Four Vitae integer tempus condimentum. 19.99
Item Five Ante turpis integer aliquet porttitor. 29.99
100.00

Alternate

Name Description Price
Item One Ante turpis integer aliquet porttitor. 29.99
Item Two Vis ac commodo adipiscing arcu aliquet. 19.99
Item Three Morbi faucibus arcu accumsan lorem. 29.99
Item Four Vitae integer tempus condimentum. 19.99
Item Five Ante turpis integer aliquet porttitor. 29.99
100.00

Buttons

 • Disabled
 • Disabled

Form